26-02-12

PIMP JE 60'S BUS!!!

767d05ad-8c6f-4e18-839c-75386d62350e_BANNER.jpg

 

 

 

 

 

 

Neem deel aan onze unieke wedstrijd

Beste directeur, leerkracht,

In 2012 schrijft Bokrijk geschiedenis. Want op 31 maart breidt het Openluchtmuseum uit met een nieuwe tijdzone. In de Oude Stad komen De sixties weer helemaal tot leven via één groot themapark met levensechte gevels, interieurs en decors. Ook met je klas kan je 'De sixties' bezoeken. Je kan er zelfs een spel spelen om de moordenaar van Kennedy op te sporen. Om de klassen direct bij dit bijzondere thema te betrekken, organiseert Bokrijk samen met De Lijn Limburg een wedstrijd voor creatieve kids! Steek de hoofden bij elkaar, pimp een swingende sixties bus en ga met de hele klas voor eeuwige roem!

De uitdaging

De opdracht luidt: maak van een lijnbus een sixties bus. Wat betekenen de sixties voor jou en je leerlingen? Waar staat deze periode bij hen voor? Spreek je creatieve muze aan en gooi alle remmen los. Hier vind je een werktekening, je kunt het ontwerp uitprinten, inkleuren en vouwen. Je mag ook digitaal een ontwerp maken, foto’s of filmpjes insturen. Alles kan, alles mag. De leerlingen mogen de hele bus bekleden, alleen de voorzijde van de bus en de ramen moeten neutraal blijven. Misschien verovert het ontwerp van jullie klas wel een plekje op de tentoonstelling in Bokrijk!

Deelnemen en stemmen

Stuur je ontwerp ten laatste op vrijdag 23 maart 2012 naar Domein Bokrijk, ‘Pimp je sixties bus’, Bokrijklaan 1, 3600 Genk of stuur het digitaal in via onze website www.bokrijk.be. Een kinderjury die wordt voorgezeten door Laura Omloop kiest eerst per provincie een winnaar. Daarna kan van 31 maart tot en met 9 april iedereen stemmen op de 5 winnende ontwerpen via www.bokrijk.be. Stemmen ronselen dus!

De prijs: eer, glorie en …

Na de paasvakantie maken we bekend welk ontwerp het meest kon bekoren. Het bekroonde ontwerp rijdt als lijnbus van mei tot september door de provincie Limburg! De winnende klas krijgt bovendien een schoolreis naar Bokrijk cadeau. De gepimpte bus pikt jullie op aan het station in Hasselt, brengt jullie naar Bokrijk en zet jullie weer af aan het station. Jullie uitstap zal bovendien gefilmd worden. Misschien worden jullie wel op slag beroemd! De winnende klassen ontvangen tevens een verrassingspakketje van De Lijn. De nummers 2 tot en met 5 winnen gratis toegang tot De sixties en spelen een supergaaf spel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21:22 Gepost door juf Cindy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.